ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΤΡΙΑΔΩΝ 2019-2020

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

 

1.   Το φετινό ομαδικό εσωτερικό πρωτάθλημα τριάδων θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη και ώρα 20:00 (19:45 έναρξη δοκιμαστικών βολών)  και θα ξεκινήσει την Πέμπτη 3/10/2019.

2.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη, οι αθλητές και οι αθλήτριες του “A.Σ.Μ. ΚΥΘΗΡΟΣ”, καθώς και όποιος αποκτήσει αυτήν την ιδιότητα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κάτοχοι κάρτας Α ή Δ.

3.  Το πρωτάθλημα είναι μικτό, με αντιπάλους και handicap  και αριθμό παιχνιδιών 3 ανά αγωνιστική.

4.  Θα αποτελείται από 12 ομάδες, με 3 βασικούς παίκτες/ριες η κάθε μία. Η κάθε ομάδα μπορεί επίσης να έχει, μέχρι 2 αναπληρωματικούς παίκτες. Οι παίκτες/ριες από τη στιγμή που θα δηλωθούν και παίξουν σε μία ομάδα, δεν μπορούν να μεταγραφούν και στο δυναμικό κάποιας άλλης ομάδας, μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

5.  Προκειμένου κάθε ομάδα να κερδίζει βαθμούς, πρέπει, σε κάθε αγωνιστική να αγωνίζεται τουλάχιστον 1 από τους παίκτες της. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί κανένας παίκτης της, δεν θα αποδίδεται στην ομάδα  που απουσιάζει, κανένας βαθμός. Η αντίπαλη δε ομάδα, προκειμένου να κερδίσει βαθμούς, θα αγωνισθεί με αντίπαλο τα blind της ομάδας που απουσιάζει.

6.  Απουσία μέλους ομάδας / Blind : Σε περίπτωση απουσίας κάποιου παίκτη, θα χρησιμοποιείται blind ίσο με τον Μ.Ο. του παίκτη μείον 10 κορύνες + το hcp. Διευκρινίζεται πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως blind, Μ.Ο. παίκτη, ο οποίος δεν έχει αγωνισθεί τουλάχιστον στο 50% των παιχνιδιών που θα έχουν ήδη διεξαχθεί, μέχρι την αγωνιστική της συμμετοχής του.

7.  Το πρωτάθλημα θα αποτελείται από την κανονική φάση και τα τελικά. 

8.  Κατά την κανονική φάση θα πραγματοποιηθούν συνολικά 26 αγωνιστικές (22 αγωνιστικές και 4 αγωνιστικές κατάταξης, μετά την 6η , 11η , 17η και 22η , αγωνιστική). Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν και 4 διαιρέσεις βαθμολογίας (στην 6η , 11η , 17η και 22η αγωνιστική).

9.  Βαθμολογία κανονικής φάσης. Το μεγαλύτερο σύνολο που μπορεί να πάρει μια ομάδα, είναι 22 βαθμοί σε κάθε αγωνιστική, ως εξής :

Ομαδικοί βαθμοί : 3 βαθμοί απονέμονται στην νικήτρια ομάδα (σύνολο κορυνών με hcp) για κάθε παιχνίδι (3 νικηφόρα παιχνίδια Χ 3 βαθμοί = 9 βαθμοί) και 1 βαθμός απονέμεται στην ομάδα που έχει το μεγαλύτερο σετ 3 παιχνιδιών με hcp.  (Σύνολο ομαδικών βαθμών 9 + 1 = 10)

Ατομικοί βαθμοί : 1 βαθμός απονέμεται στον νικητή για κάθε παιχνίδι με τον αντίπαλό του με hcp (3 παίκτες Χ 3 νικηφόρα παιχνίδια = 9 βαθμοί) και 1 βαθμός απονέμεται επίσης στον νικητή για κάθε σύνολο κορυνών των 3 παιχνιδιών του, επί του συνόλου του αντιπάλου του, με hcp. (3 παίκτες Χ 1 βαθμός = 3 βαθμοί). (Σύνολο ατομικών βαθμών 9+3=12)

Γενικό σύνολο βαθμών ανά αγωνιστική : 10+12=22 βαθμοί.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, οι βαθμοί διαιρούνται δια 2 και απονέμονται αντίστοιχα στις ομάδες ή στους παίκτες.

10. Βαθμολογία αγωνιστικών κατάταξης: Στις αγωνιστικές κατάταξης θα υπάρχουν μόνο ομαδικοί βαθμοί, ως εξής : 3 βαθμοί απονέμονται στην νικήτρια ομάδα (σύνολο κορυνών με hcp ) για κάθε παιχνίδι (3 νικηφόρα παιχνίδια Χ 3 βαθμοί = 9 βαθμοί) και 1 βαθμός απονέμεται στην ομάδα που έχει μεγαλύτερο σετ 3 παιχνιδιών με hcp. Σύνολο βαθμών 9+1=10 βαθμοί.

11. Μετά την κανονική φάση, θα ακολουθήσει η αγωνιστική των τελικών, στην οποία θα προκριθούν οι 4 πρώτες βαθμολογικά ομάδες, μετά το πέρας των 26 αγωνιστικών.

12. Βαθμολογία Τελικών : Οι τέσσερις πρώτες βαθμολογικά ομάδες θα παίξουν συνολικά 4 παιχνίδια, ως εξής : 3 παιχνίδια μεταξύ τους (όλοι με όλους) + 1 τελευταίο παιχνίδι κατάταξης. (η 1η ομάδα με την 2η για τις θέσεις 1-2 και η 3η ομάδα με την 4η για τις θέσεις 3-4). Οι 4 ομάδες, θα αγωνιστούν στον τελικό με τους κάτωθι βαθμούς: η 1η ομάδα με 6 βαθμούς, η 2η ομάδα με 4

βαθμούς, η 3η  ομάδα με 2 βαθμούς και η 4η ομάδα με 1 βαθμό. H νίκη θα αποδίδει στην ομάδα 3 βαθμούς, η ισοπαλία 2 βαθμούς και η ήττα 1 βαθμό.

13. Η βαθμολογία και κατά συνέπεια οι θέσεις των ομάδων γενικά, καθορίζεται από τους εκάστοτε βαθμούς που θα κερδίζονται καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Μετά από την διαίρεση των βαθμών, το αποτέλεσμα θα στρογγυλοποιείται ανάλογα, είτε στο κοντινότερο ακέραιο νούμερο, είτε στο πλησιέστερο δεκαδικό ( 0,5). Σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπολογίζονται κατά σειρά : α) οι συνολικές κορύνες με το hcp  των ομάδων και β) οι καθαρές κορύνες των ομάδων (χωρίς hcp).

14. Η κατάταξη του Μ.Ο. των συμμετεχόντων υπολογίζεται από το σύνολο των καθαρών κορυνών των παιχνιδιών τους (χωρίς hcp), διά τον αριθμό των παιχνιδιών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, λαμβάνεται υπ’όψη ο αριθμός των παιχνιδιών και αν και σε αυτά υπάρχει ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπ’όψη το καλύτερο σετ του παίκτη/ριας.

Οι επιδόσεις των παικτών/ριών στην αγωνιστική των τελικών δεν συνυπολογίζονται στον Μ.Ο..

15. Όταν κάποιος παίκτης αγωνίζεται με αντίπαλο το blind του αντιπάλου του, τότε σε περίπτωση που δεν το κερδίσει, το blind δεν παίρνει βαθμό. Με δεδομένο αυτό, ότι δηλαδή ένα blind, απλά κόβει βαθμούς, αλλά δεν κερδίζει, υπάρχει η πιθανότητα η βαθμολογία αυτής της συγκεκριμένης αγωνιστικής να μην είναι 22 (ή 10 στις αγωνιστικές κατάταξης) βαθμοί συνολικά, αλλά μειωμένη αναλογικά με τους βαθμούς που «έκοψε» το blind. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης κερδίζει τον βαθμό (οι βαθμοί δεν μοιράζονται με αντίπαλο το blind).

16. Όταν μία ομάδα παίζει αντίπαλη με κάποια ομάδα της οποίας δεν έχει προσέλθει κανένας παίκτης,  τότε η  ομάδα που παρευρίσκεται αγωνίζεται εναντίον των blind της αντιπάλου ομάδας, προκειμένου να πάρει βαθμούς. Κι εδώ, τα blind «κόβουν» απλά βαθμούς. Σε περίπτωση ισοπαλίας, η ομάδα που αγωνίζεται κερδίζει τους βαθμούς (οι βαθμοί με αντιπάλους blind, δεν μοιράζονται). Κανένας βαθμός δεν δίνεται στην ομάδα, της οποίας απουσιάζουν όλοι οι παίκτες. Οι κορύνες των blind (+hcp) προσμετρούνται στο σύνολο κορυνών των αντιστοίχων ομάδων.

17. Οι παίκτες παίζουν αντίπαλοι μεταξύ τους σύμφωνα πάντα με το φύλλο αγώνος και όχι όπως πιθανόν να εμφανίζονται στις οθόνες, για οποιονδήποτε λόγο.

18. Σε περίπτωση που παίκτης δεν τελειώσει το παιχνίδι του για οποιοδήποτε λόγο, τότε ισχύει ο κανόνας 108α της WTBA. (ο Μ.Ο. του παίκτη δια 1/10 επί τα υπολειπόμενα frames + τις πραγματικές κορύνες που έκανε). Παίκτης που σταματά (κατά την διάρκεια παιχνιδιού) δεν παίρνει τον πόντο του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Απλά οι κορύνες του (+hcp) προσμετρούνται για το σύνολο.

19. HCΡ: Το hcp θα διαμορφώνεται με το 70% από το 180 για τους άνδρες και το 190 για τις γυναίκες, με ανώτερο 25 για τους άνδρες και 30 για τις γυναίκες.

Για την 1η αγωνιστική, για τον υπολογισμό του hcp, θα ληφθούν υπ’ όψη κατά σειρά : οι Μ.Ο. του περσινού ομαδικού     πρωταθλήματος τριάδων, οι Μ.Ο. του περσινού ατομικού πρωταθλήματος ή οι Μ.Ο. στην Ε.Γ.Ο. Αν δεν υπάρχουν Μ.Ο., τότε το hcp του παίκτη θα υπολογισθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής.

Από την 2η αγωνιστική και μετά, οι Μ.Ο. και τα αντίστοιχα hcp θα υπολογίζονται σύμφωνα με τις επιδόσεις των παικτών/ριών στο τρέχον πρωτάθλημα.

20.Συμμετοχή : 12 € ανά συμμετέχοντα  (36 € ανά ομάδα).

Οι αρχηγοί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την συλλογή των χρημάτων από τους παίκτες τους, στην αρχή κάθε αγωνιστικής και την παράδοσή τους στον υπεύθυνο . Σε περίπτωση απουσίας του αρχηγού, αντικαταστάτης αυτού, αναλαμβάνει ο μεγαλύτερος μέσος όρος της ομάδας. H καταβολή ποσού για παίκτη που απουσιάζει (blind), ορίζεται στα 4 €, θα πραγματοποιείται στην αρχή της αγωνιστικής και θα συνεπάγεται την προσμέτρηση των συνολικών κορυνών του blind στα ομαδικά σετ σκορ. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή η μη καταβολή των 4 €, θα συνεπάγεται την μη προσμέτρηση των κορυνών του blind στις κορύνες της δυάδας, με συνέπεια την απώλεια βαθμών στην συγκεκριμένη αγωνιστική.

21. Κάθε ομάδα, η οποία θα δηλώσει συμμετοχή και θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, είναι υποχρεωμένη για την καταβολή όλων των ποσών που αντιστοιχούν στα blind, για όλες τις καθορισμένες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (26 αγωνιστικές), ακόμη κι αν για οποιονδήποτε λόγο, διακοπεί η συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων παικτών της. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με αυτό, το Δ.Σ. θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων, εκτός και των όσων αναφέρονται στο άρθρο 20.

22. Αρχηγοί και ονομασία ομάδων. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει τον αρχηγό της, καθώς και την ονομασία της, το αργότερο έως την 2η αγωνιστική. Σε διαφορετική περίπτωση, αυτό θα γίνει από το Δ.Σ.

23. Καθυστέρηση σε αγωνιστική : σε κάθε αγωνιστική, κάθε συμμετέχων, σε περίπτωση καθυστέρησης προσέλευσης, μπορεί να αγωνισθεί στο 1ο παιχνίδι, μέχρι την συμπλήρωση της 3ης μπαλιάς, με δικαίωμα 2 δοκιμαστικών (μία σε κάθε διάδρομο). Το ίδιο θα ισχύσει και στην περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης στο 2ο ή στο 3ο παιχνίδι. Στην περίπτωση καθυστέρησης προσέλευσης, στα παιχνίδια στα οποία δεν θα προλάβει να συμμετάσχει, θα υπολογισθεί το blind του.

24. Λάδωμα διαδρόμων : Ο τρόπος λαδώματος των διαδρόμων είναι στην ευχέρεια της επιχείρησης, μετά από συνεννόηση με το Δ.Σ.. Το λάδωμα θα αλλάξει μετά την 2η αγωνιστική κατάταξης (λήξη α’ γύρου).

25. Εμφανίσεις αθλητών : Στα πλαίσια της καλύτερης εικόνας του πρωταθλήματος αλλά και του αθλήματος γενικότερα, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν την εμφάνιση του σωματείου (ακόμα και περασμένων ετών). Εάν φυσικά το επιθυμούν, έχουν την δυνατότητα να φορούν και ομοιόμορφη εμφάνιση, όπου υποχρεωτικά θα φαίνεται και το σήμα του Σωματείου. 

26. Αναβολές : Αναβολή αγωνιστικής σε ομάδα, θα μπορεί να δίδεται μόνο σε εξαιρετική περίπτωση, που θα κρίνει η Επιτροπή Πρωταθλήματος, σε συνεννόηση με τον Υπεύθυνο Πρωταθλημάτων και μόνο για 1 φορά ανά ομάδα, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Το αίτημα αναβολής πρέπει να γίνεται από τον αρχηγό της ομάδας που την ζητά, γραπτώς και αιτιολογημένα προς την Επιτροπή, τουλάχιστον 48 ώρες πριν την διεξαγωγή της αγωνιστικής. Αναβολές τελευταίας στιγμής δεν θα γίνονται δεκτές και η ομάδα θα παίζει με blind. Στην περίπτωση δε, που για οποιονδήποτε λόγο, η αντίπαλη ομάδα δεν επιθυμεί αναβολή και επιμένει να αγωνισθεί κατά την προγραμματισμένη κανονική διεξαγωγή της αγωνιστικής, τότε η αιτούμενη την αναβολή ομάδα, θα πρέπει να αγωνισθεί με τουλάχιστον 1 παίκτη της, αλλιώς θα ισχύσει το άρθρο 5. Σε περίπτωση αναβολής, η αγωνιστική θα διεξάγεται πάντα με την αντίπαλη ομάδα με πλήρη σύνθεση και όχι μόνη της η κάθε ομάδα ή με μεμονωμένους παίκτες. Δεδομένου ότι, η αναβληθείσα αγωνιστική πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής του

πρωταθλήματος, αυτό σημαίνει ότι δυνατότητα διεξαγωγής της υπάρχει μόνο πριν ή μετά την αγωνιστική του άλλου πρωταθλήματος του Σωματείου, την αμέσως ερχόμενη Δευτέρα από την κανονική αγωνιστική των τριάδων ή πριν την διεξαγωγή της επόμενης αγωνιστικής τριάδων και πάντα μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο της αίθουσας και την Επιτροπή. Αναβολή που για οποιονδήποτε λόγο δεν τυχαίνει να πραγματοποιηθεί και εξακολουθεί να υπάρχει εκκρεμότητα, η ομάδα που δεν ζήτησε αναβολή είναι υποχρεωμένη να παίξει την αγωνιστική της πριν την έναρξη της επόμενης, γνωστοποιώντας το και στην αντίπαλη τριάδα, η οποία αν δεν αγωνισθεί με τουλάχιστον 1 παίκτη της, δεν θα πάρει κανέναν βαθμό (άρθρο 5). Κατά την διεξαγωγή της αναβολής πρέπει να είναι παρόν, μέλος της Επιτροπής ή του Δ.Σ..

27. Για όποιες ερωτήσεις, απαντήσεις, διευκρινίσεις η τυχόν προβλήματα που πιθανώς προκύψουν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και δεν καλύπτονται από τον παρόντα Κανονισμό, υπεύθυνη για την επίλυσή τους είναι η Επιτροπή Πρωταθλήματος, της οποίας οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες και θα εξετάζονται το αργότερο σε 48 ώρες από την λήξη της αγωνιστικής και κατόπιν έγγραφης αιτήσεως του αρχηγού της όποιας ομάδας. 

28. Ενστάσεις : Ενστάσεις επί του αποτελέσματος μπορούν να γίνουν μέσα σε 24 ώρες μετά το τέλος του αγώνα, ενώ ενστάσεις επί της βαθμολογίας μπορούν να γίνουν έως 24 ώρες μετά την κοινοποίησή της στην ιστοσελίδα. Η ένσταση θα συζητείται σε διάστημα 3 ημερών από το Δ.Σ. παρουσία του ενισταμένου συμμετέχοντα.

29. Είναι υποχρέωση του κάθε παίκτη/τριας να ενημερώνεται από τον πίνακα ανακοινώσεων της αίθουσας και από την ιστοσελίδα (www.asmkithiros.com)  και να ελέγχει, τόσο τις ατομικές του επιδόσεις κατά την προηγούμενη αγωνιστική, όσο και την βαθμολογία. Σε περίπτωση που διεξαχθεί η επόμενη αγωνιστική και δεν έχει ενημερωθεί για κάποια τυχόν παρατήρηση, ούτε η Επιτροπή Πρωταθλήματος, ούτε ο Υπεύθυνος Πρωταθλημάτων, η πιθανή επίλυση του προβλήματος ή του λάθους, ίσως και να μην μπορεί να διορθωθεί.

30. Βραβεύσεις / Έπαθλα :

Ομαδικά : 1η θέση : Κύπελλα

                 2η θέση : Κύπελλα

                 3η θέση : Κύπελλα

                 4η θέση : Κύπελλα

                 Καλύτερο σετ ομάδας (με hcp) : Κύπελλα

Ατομικά : 1ος Μ.Ο. Ανδρών/Γυναικών : Κύπελλο

                 2ος Μ.Ο. Ανδρών/Γυναικών : Κύπελλο

                 3ος Μ.Ο. Ανδρών/Γυναικών : Κύπελλο

                 Καλύτερο παιχνίδι (χωρίς hcp) Ανδρών/Γυναικών : Κύπελλα

                  Καλύτερο σετ (χωρίς hcp) Ανδρών/Γυναικών : Κύπελλα

Δικαίωμα συμμετοχής στις απονομές έχουν όσοι παίκτες/ριες έχουν αγωνισθεί σε τουλάχιστον 50 παιχνίδια.

Οι κορύνες των παικτών/ριών στην φάση των τελικών δεν θα συνυπολογίζονται στον Μ.Ο. τους. Ομοίως, δεν θα υπολογίζονται και οι καλύτερες επιδόσεις οι οποίες τυχόν πραγματοποιηθούν στην φάση αυτή (καλύτερο ατομικό παιχνίδι ή σετ ή καλύτερο σετ ομάδας).

31. Αποκλειστικά αρμόδιοι για τις ομάδες και το ομαδικό πρωτάθλημα είναι το Δ.Σ., ο Υπεύθυνος Πρωταθλημάτων  και η Επιτροπή Πρωταθλήματος. Καμία αλλαγή, τροποποίηση, προσθήκη ή επέμβαση στα αγωνιστικά δρώμενα δεν μπορεί να γίνεται από τρίτους. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, είναι στην ευχέρεια και στην κρίση  του Δ.Σ. να επισύρει κυρώσεις σε όποιον δεν ακολούθησε την τυπική διαδικασία.

32. Τροποποίηση προκήρυξης : Το Δ.Σ. έχει το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, αν κριθεί αναγκαίο. Τυχόν τροποποιήσεις θα ανακοινώνονται έγκαιρα και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων.

33. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν τον παρόντα κανονισμό, καθώς και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό και το Καταστατικό του Σωματείου.

34. Επιτροπή πρωταθλήματος : Ανίσης Δημήτρης – Αγγουριδάκης Θέμης – Μαρκάκης Θωμάς.

35. Υπεύθυνος Πρωταθλημάτων : Καρροπούλου Λένα

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και 30/9.

(Συμπλήρωση του σχετικού εντύπου και αποστολή στο e-mail του Σωματείου ή παράδοση σε μέλος του Δ.Σ., έως την προαναφερόμενη ημερομηνία)